07 JunÄntligen!

Äntligen har jag på allvar fått känslan att sommaren är här. Och den håller faktiskt i sig trots att det regnar idag. Ganska varmt, vindstilla och mysigt sommarregn. Helt ok för mig. Det har varit ganska aktiva dagar denna veckan så ibland behöver man känna att man bara kan ta det lugnt och mysa inomhus.

I lördags var vi på tjejmiddag på Marstrand. Det blev inte Grand utan i stället Restaurang Drott som är Båtellets restaurang. Det var helt ok men maten lämnade väl lite annat att önska för några av oss… Saltare musselsoppa än den Maria fick får man leta efter. Utsikten var dock helt fantastisk! Efter middagen fortsatte vi till Lasse Majas krog och åt efterrätter. Där var det fullt ös! Vissa av gästerna hade tydligen väntat en timme för att få sin mat…

En liten fundering såhär på måndag eftermiddag: Varför är män så envisa?? Det som får mig att undra detta är t.ex det som hände för ca en timme sedan… Min mormor och morfar var här på besök och drack kaffe (de är 78 respektive 81 år gamla). De hade cyklat hit över berget och det gick fint. När de skulle cykla hem konstaterar morfar: ”Det är så dåliga bromsar på den här cykeln, de tar knappt alls”…. Jag svarar då: ” Då skall du nog gå ner för vår backe för den är så brant och gruset kan komma i rullning”. Vad händer då??? Jo, morfar 81, hoppar upp på sadeln, försöker bromsa sig ner för backen med de obefintliga bromsarna och ramlar givetvis…. Vad trött man blir… Och framför allt, vad rädd jag blev!! Nu gick det bra verkade det som och han var snabbt på benen. Men detta är väl så typiskt gubbar!! I princip alla jag känner skulle gjort likadant som morfar och med det käcka mottot ”Det borde gå!” Ja ja, huvudsaken är väl att det gick bra men jag blir så trött… Ibland är faktiskt det vi kvinnor säger värt att lyssna på;-)!

Vi har ju byggt en liten lounge på altanen och det blev jättefint tycker vi själva! Så himla mysigt – hoppas bara på bra väder nu så man kan använda både solstolar och soffor. Men det lär väl komma tillbaks – det är ju bara juni och sommaren har bara börjat=)!

Dagens I like får bli skaldjur! Hoppas det blir mycket av den varan i sommar!! Äter nog allt utom krabba (fast gillar klorna). Kräftor, räkor, hummer, musslor – MUMS!! Och glöm inte de goda tillbehören=)!!

3 Responses to “Äntligen!”

  1. Nice information, many thanks to the author. It is incomprehensible to me now, but in general, the usefulness and significance is overwhelming. Thanks again and good luck!

  2. erosmatte skriver:

    Ja det verkar ju så…. Men man blir ju liiite matt…

  3. Jonny skriver:

    Men vaddå? Morfadern visste ju inte huuuur dåliga dom va. Han tog reda på det. Inga antaganden eller gissningar, fakta på bordet är det som gäller. ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu